Translate

6 Nisan 2017 Perşembe

pH değeri niçin önemlidir?


Vücudunuz sizin en değerli varlığınız. Ona nasıl davranırsanız, size aynı kalitede karşılık veriyor. Vücudumuz sağlıklı bir şekilde çalışması için pH değerinin en uygun düzeyde bulunması gerekir. Bu uygun pH dengesi ortalama 7.35 düzeylerindedir. Gün içerisinde yediğimiz birçok yiyecek asidik olduğundan bu dengeyi bozar ve vücüttaki fazla asit hücrenin çalışmasına zarar verir, yeterince oksijen almasına engel olur. Yeterince oksijen alamayan hücrelerin bozulduğunu daha önce anlatmıştım. Zarar gören hücre döngüsünü tamamlayamaz ve bu durum organlara kadar yayılır. Bağışıklık sistemi zayıflar, vücut yağ depolamaya başlar ve hastalıklar kapıyı çalar.Alkali beslenmenin temeli vücuda alınan gıdaların asidik düzeylerini azaltıp, sistemi en baştan çökertmemektir. İnsan vücudundaki kanın pH değerlerindeki oynamalar önemli metabolik etkilere yol açar.

Bir örnek verelim: pH değeri 2.5 olan kola, nötr karakterli, pH değeri 7 olan suya göre 50.000 kez daha asidiktir. 1 bardak koladan aldığımız fosforik asidi nötrleştirmek için 32 bardak su içmemiz gerekir. Kanın normal değeri 7.365 , ama asiditeyi yükselttiğimizde  vücut zehirlenmemesi için ekstra mesai yapması gerekir.  Bu kendimize niçin yapıyoruz?
Peki bu durumu nasıl düzeltebiliriz. Fotoğrafta alkali yani ph değerini yükselten besinlerin listesine göre beslenebilirsiniz. Ama önlem olarak aşağıda saydığım üç şeyden birisini seçip her gün düzenli olarak kullanmanızı tavsiye ederim

1. Bir bardak suya yarım limon sıkıp içebilirsiniz
2. Bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi koyup    içebilirsiniz
3. Bir bardak suya yarım çay kaşığı karbonat koyup içebilirsiniz. Bana göre eczaneden aldığım İngiliz karbonatının içimi daha kolaydır.


Herkesin işi gücü var ve koşuşturmada hangi besinin alkali değeri ne kadar diye düşünerek yaşanmaz tabi. Ama şu üç maddeden birin her gün düzenli uygularsanız vücudunuza çok yardımcı olursunuz.

Sevgiyle kalın 
Tülay Okcu
Beğendiysen tavsiye et 😊 facebook sayfamı beğenirseniz sevinirim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder